FOOD/BIER/WIJN PAIRING
UNIEKE SMAAKBELEVINGEN
U wil er een avondje tussenuit? U wil uzelf verwennen? U wil uw partner, vrienden en familie, uw medewerkers, collega’s of zakenpartners verrassen? Dan bent u in Grand Café Den Grooten Wolsack meer dan ooit aan het juiste adres. Uniqueness is hier geen ijdel woord. Geïnspireerd door sterrenchef Bart Vandenhove goochelen chef Alexander Lanciers en zijn team met eerlijke en verse ingrediënten verrassende gerechten op uw bord. Kunstwerkjes die door de internationaal geroemde en gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem gepaird worden met een waaier aan bieren.
Een nieuw culinair concept
Bekend gerstenat, maar ook parels uit artisanale brouwerijen. Zelfs ‘vintage bieren’ liggen in onze schatkamer op u te wachten! Sofie’s Choice noemen wij dat! Verkiest u wijn boven bier, dan kan u zich laten verrassen door de pairing van wijnsommelier Philip Cooreman. Het resultaat van dat alles? Uw smaakpalet herlééft en verwondering en verrukking worden uw deel.
Dat alles in een cosy ambiance. Heerlijke ongedwongenheid, gepaird met absolute klasse en verwondering. Ingrediënten voor een fijne en boeiende avond!
MENU&DRINKS
VERRASSEND SAMEN
de keuze van chef Bart Vandenhove
Gepaird met aangepaste bieren | Sofie’s Choice + €12,5
Gepaird met aangepaste wijnen | Philip’s Keuze + €25
Gepaird met aangepaste bieren | Sofie’s Choice + €10
Gepaird met aangepaste wijnen | Philip’s Keuze + €20
Gepaird met aangepaste bieren | Sofie’s Choice + €7,5
Gepaird met aangepaste wijnen | Philip’s Keuze + €15
Carpaccio van Coquille St-Jacques
Kruidenquinoa, citrus, sojagel, gegrilde amandel
Blanche de Namur – Brasserie du Bocq
Het zachte tarwebier ondersteunt de delicate carpaccio, terwijl de citrustoets deze in het gerecht ontmoet.
De frisse smaak van de Sauvignon komt hier perfect tot zijn recht met de ietwat zilte smaak van de Carpaccio.
Gepocheerd scharrelei
Spaghetti van schorseneer, infusie van kervel, zeekraal
Wipers Times – Brasserie de Kazematten
Het fluweelzachte meergranenbier biedt met zijn subtiel kruidig karakter de perfecte
ondersteuning zonder de delicate smaken van de zeekraal en schorseneer te overheersen.
Gelauwerde wijn uit het Noorden van Spanje op basis van 100% Albariño, aroma’s van citrusvruchten en een zuiver evenwicht tussen zuren en het fruit.
Ravioli van eekhoorntjesbrood
Oude Parmezaanse kaas, rucola
Troubadour Spiked Brett – The Musketeers – Proefbrouwerij
De zure smaak verfrist de aardse en nootachtige tonen van het eekhoorntjesbrood, kanterel en de rucola.
Exotische aroma’s van de Rousanne gecombineerd met de structuurbasis van de Grenache Blanc. Een unieke beleving.
Gelakeerde duif
Oosterse broccoli, sesam, chips van look
Cornet – Brouwerij Palm Breweries
De duidelijke houttoets maakt een ideale combinatie met de sesam en chips van look, tegelijk heft de vanille en zoet fruitige perziktoets de duif omhoog.
Een atypische nieuwe wereldwijn. Bakken zwart fruit, structuur en toch vol in de mond zonder te vermoeien.
Hertenkalf
Gebrande kastanjes, Goudreinette, saus op basis van bier
Dead Man’s Hand – Brouwerij Het Nest
Indrukwekkend naast hertenkalf. Het gebrande karakter van deze houtgerijpte imperial stout past zo goed bij de kastanjes, terwijl de chocolade de smaak van het hertenkalf sublimeert.
Voor de adepten van een Zuiderse Cotes du Rhône wijn met al zijn kenmerken:cassis, thym, full-bodied en met een lange afdronk. Op basis van Syrah en Grenache.
DESSERTKEUZE
Chocolat ‘Royal’ of Kaasassortiment
Chocolat ‘Royal’
Pepermunt, passievrucht, Bourbon vanille
Barrista
Eén en al chocolade, dat is Barrista, gecombineerd met een nadrukkelijke toets van koffie. Perfect bij dit heerlijk verleidelijke chocoladedessert met fruitige accenten.
Een van de oudste domeinen uit het zuiden. Bloemen en confituur van geel fruit, krachtig genoeg om de chocolade te compenseren in stijl.
Kaasassortiment
Maroilles, Livarot, Fourme d’Ambert kweepeergelei, notenbrood
Liefmans Goudenband – Brouwerij Liefmans
Dit zoetzure balsamicokarakter van het bier snijdt mooi doorheen het zware en zoute van de kazen, en contrasteert tegelijk met hun pittige karakter
De naam zegt het zelf, gewurz (gekruid) met restsuiker a rato van 8 gr sterk parfum en idem dito smaak. Om de maaltijd te eindigen.
Bekijk de volledige menukaart online

RESERVEER ONLINE
Zo gebeurd!
Wanneer het druk is lukt het ons niet altijd u telefonisch verder te helpen.
RESERVEER ONLINE . Op elk moment
• Handig en snel!
Geeft het systeem echter aan dat de zaak volzet is,
dan is er op geen enkele andere manier mogelijkheid tot reserveren.
Reservatie via telefoon of mail verandert daar op dat moment niets aan.
• Voor gezelschappen vanaf 7 personen of meer stellen wij het op prijs
uw keuze te beperken tot ons 4-gerechten of 5-gerechten voorstel,
zodat wij u optimaal kunnen bedienen.
Dank voor uw begrip.
RESERVEER TELEFONISCH. Kies uw moment
• Is mogelijk elke weekdag tussen 16 en 17u.
• Op zondag en maandag zijn wij gesloten.
Ons telefoonnummer : 015 56 95 21

“Een nieuwe restaurantconcept en ik heb me laten meenemen in hun verhaal. Ik was uitermate verrast door de foodpairing. Waauw!! Fijn ook dat in de menukaart wordt uitgelegd welke smaaksensatie je gaat ervaren. Het smakenpalet van elk gerecht wordt tot een hoger niveau gebracht met het bijpassend biertje of wijntje. Leuk interieur ook! Very cosy. Ik zat met mijn partner aan de andere kant maar er is een schitterende bier/wijnkast. Glazen wand tot aan het plafond! Ook ‘Vintage bieren’. Supergezellig. Een uniek concept en nieuwe ervaring, ideaal om te ervaren met vrienden en familie. We’ll be back! “
PETER BORDON – BELGIUM
– Grand Café –