FOOD/BIER/WIJN PAIRING

UNIEKE SMAAKBELEVINGEN

U wil er een avondje tussenuit? U wil uzelf verwennen? U wil uw partner, vrienden en familie, uw medewerkers, collega’s of zakenpartners verrassen? Dan bent u in Grand Café Den Grooten Wolsack meer dan ooit aan het juiste adres. Uniqueness is hier geen ijdel woord. Geïnspireerd door sterrenchef Bart Vandenhove goochelen chef Alexander Lanciers en zijn team met eerlijke en verse ingrediënten verrassende gerechten op uw bord.  Kunstwerkjes die door de internationaal geroemde en gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem gepaird worden met een waaier aan bieren.

Een nieuw culinair concept

Bekend gerstenat, maar ook parels uit artisanale brouwerijen. Zelfs ‘vintage bieren’ liggen in onze schatkamer op u te wachten! Sofie’s Choice noemen wij dat! Verkiest u wijn boven bier, dan kan u zich laten verrassen door de pairing van wijnsommelier Philip Cooreman. Het resultaat van dat alles? Uw smaakpalet herlééft en verwondering en verrukking worden uw deel.

Dat alles in een cosy ambiance. Heerlijke ongedwongenheid, gepaird met absolute klasse en verwondering. Ingrediënten voor een fijne en boeiende avond!

MENU&DRINKS

VERRASSEND SAMEN

de keuze van chef Bart Vandenhove

5 Gerechten | het complete smakenpalet  €62

  • Carpaccio van Coquille St-Jacques
  • Gepocheerd scharrelei
  • Ravioli van eekhoorntjesbrood
  • Gelakeerde duif
  • Dessertkeuze Chocolat ‘Royal’ of kaasassortiment

Gepaird met aangepaste bieren | Sofie’s Choice   bier  + €12,5
Gepaird met aangepaste wijnen | Philip’s Keuze  wijn  + €25

4 Gerechten | zonder ravioli  €48

  • Carpaccio van Coquille St-Jacques
  • Gepocheerd scharrelei
  • Gelakeerde duif
  • Dessertkeuze Chocolat ‘Royal’ of kaasassortiment

Gepaird met aangepaste bieren | Sofie’s Choice   bier  + €10
Gepaird met aangepaste wijnen | Philip’s Keuze  wijn  + €20

3 Gerechten | lekker licht  €39

  • Carpaccio van Coquille St-Jacques
  • Hertenkalf
  • Dessertkeuze Chocolat ‘Royal’ of kaasassortiment

Gepaird met aangepaste bieren | Sofie’s Choice   bier  + €7,5
Gepaird met aangepaste wijnen | Philip’s Keuze  wijn  + €15

Carpaccio  van  Coquille  St-Jacques

Kruidenquinoa, citrus, sojagel, gegrilde amandel

bier Blanche de Namur – Brasserie du Bocq

Het zachte tarwebier ondersteunt de delicate carpaccio, terwijl de citrustoets deze in het gerecht ontmoet.

wijn Ch. Laulerie 2014 Bergerac sec Sauvignon blanc/Semillon.

De frisse smaak van de Sauvignon komt hier perfect tot zijn recht met de ietwat zilte smaak van de Carpaccio.

Gepocheerd scharrelei

Spaghetti van schorseneer, infusie van kervel, zeekraal

bier Wipers Times – Brasserie de Kazematten

Het fluweelzachte meergranenbier biedt met zijn subtiel kruidig karakter de perfecte
ondersteuning zonder de delicate smaken van de zeekraal en schorseneer te overheersen.

wijn Rias Baixas 2014, Santiago Ruiz (Galicië, Spanje)

Gelauwerde wijn uit het Noorden van Spanje op basis van 100% Albariño, aroma’s van citrusvruchten en een zuiver evenwicht tussen zuren en het fruit.

Ravioli van eekhoorntjesbrood

Oude Parmezaanse kaas, rucola

bier Troubadour Spiked Brett – The Musketeers – Proefbrouwerij

De zure smaak verfrist de aardse en nootachtige tonen van het eekhoorntjesbrood, kanterel en de rucola.

wijn Ch. de Montfrin, Costieres de Nîmes (Biologique)2014 Grenache bl / Roussanne

Exotische aroma’s van de Rousanne gecombineerd met de structuurbasis van de Grenache Blanc. Een unieke beleving.

Gelakeerde duif

Oosterse broccoli, sesam, chips van look

bier Cornet – Brouwerij Palm Breweries

De duidelijke houttoets maakt een ideale combinatie met de sesam en chips van look, tegelijk heft de vanille en zoet fruitige perziktoets de duif omhoog.

wijn Malbec “Juan Benegas”, Mendoza, 2011 Argentinië

Een atypische nieuwe wereldwijn. Bakken zwart fruit, structuur en toch vol in de mond zonder te vermoeien.

Hertenkalf

Gebrande kastanjes, Goudreinette, saus op basis van bier

bier Dead Man’s Hand – Brouwerij Het Nest

Indrukwekkend naast hertenkalf. Het gebrande karakter van deze houtgerijpte imperial stout past zo goed bij de kastanjes, terwijl de chocolade de smaak van het hertenkalf sublimeert.

wijn Vacqueyras, Jérôme Quiot (Rhône) 2011

Voor de adepten van een Zuiderse Cotes du Rhône wijn met al zijn kenmerken:cassis, thym, full-bodied en met een lange afdronk. Op basis van Syrah en Grenache.

DESSERTKEUZE

Chocolat ‘Royal’ of Kaasassortiment

Chocolat ‘Royal’

Pepermunt, passievrucht, Bourbon vanille

bier Barrista

Eén en al chocolade, dat is Barrista, gecombineerd met een nadrukkelijke toets van koffie. Perfect bij dit heerlijk verleidelijke chocoladedessert met fruitige accenten.

wijn Muscat de Beaumes de Vénise “Château de Trignon” 2010

Een van de oudste domeinen uit het zuiden. Bloemen en confituur van geel fruit, krachtig genoeg om de chocolade te compenseren in stijl.

Kaasassortiment

Maroilles, Livarot, Fourme d’Ambert kweepeergelei, notenbrood

bier Liefmans Goudenband – Brouwerij Liefmans

Dit zoetzure balsamicokarakter van het bier snijdt mooi doorheen het zware en zoute van de kazen, en contrasteert tegelijk met hun pittige karakter

wijn Gewürztraminer, Cuvée Réservé 2012 Domaine Freyermuth

De naam zegt het zelf, gewurz (gekruid) met restsuiker a rato van 8 gr sterk parfum en idem dito smaak. Om de maaltijd te eindigen.

Bekijk de volledige menukaart online

bekijk-het-menu.

RESERVEER ONLINE

Zo gebeurd!

Wanneer het druk is lukt het ons niet altijd u telefonisch verder te helpen.

RESERVEER ONLINE .  Op elk moment

• Handig en snel!
Geeft het systeem echter aan dat de zaak volzet is,
dan is er op geen enkele andere manier mogelijkheid tot reserveren.
Reservatie via telefoon of mail verandert daar op dat moment niets aan.

• Voor gezelschappen vanaf 7 personen of meer stellen wij het op prijs
uw keuze te beperken tot ons 4-gerechten of 5-gerechten voorstel,
zodat wij u optimaal kunnen bedienen.
Dank voor uw begrip.

RESERVEER TELEFONISCH. Kies uw moment

• Is mogelijk elke weekdag tussen 16 en 17u.
• Op zondag en maandag zijn wij gesloten.

Ons telefoonnummer : 015 56 95 21

Reserveer Nu

Uw reservatie wordt via email bevestigd.

OPENINGSUREN

Van dinsdag tot zaterdag
open van 17u30 tot 23u00

“Een nieuwe restaurantconcept en ik heb me laten meenemen in hun verhaal. Ik was uitermate verrast door de foodpairing. Waauw!! Fijn ook dat in de menukaart wordt uitgelegd welke smaaksensatie je gaat ervaren. Het smakenpalet van elk gerecht wordt tot een hoger niveau gebracht met het bijpassend biertje of wijntje. Leuk interieur ook! Very cosy. Ik zat met mijn partner aan de andere kant maar er is een schitterende bier/wijnkast. Glazen wand tot aan het plafond! Ook ‘Vintage bieren’. Supergezellig. Een uniek concept en nieuwe ervaring, ideaal om te ervaren met vrienden en familie. We’ll be back! “

PETER BORDON – BELGIUM
– Grand Café –

NIEUWSBRIEF